عضو شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی مراكز رشد دانشگاه آزاد اسلامی: توجه صرف به بُعد كمیت، باعث كاهش رشد كیفی تولید علم در كشور شد مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
چهارشنبه ، 10 دی 1393 ، 10:56

عضو شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی مراكز رشد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: كمیت ما در تولید علم و مقالات علمی بالا رفته، اما از نظر كیفیت و تبدیل علم به ثروت، در سطح پایین‌تری قرار گرفتیم.

دكتر نوبخت كه در نشست بررسی شركت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار سخن می‌گفت با اشاره به روند توسعه‌ی شركت‌های دانش‌بنیان گفت: بحث شركت‌های دانش‌بنیان از سال 86 و با تأكیدات مقام معظم رهبری آغاز و از سال‌های 89 تا 91 به صورت جدی‌تر پیگیری شد.

وی با اشاره به راهكارهای افزایش درآمد و اینكه از نظر منابع طبیعی انرژی و نقاط دیدنی و گردشگری، جزو 10 كشور برتر دنیا هستیم گفت: با توجه به افق 1404 بایستی 20 درصد از منابع مالی كشور از طریق دانش و تشكیل شركت‌های دانش‌بنیان تأمین شود.

عضو شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی مراكز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینكه در سال‌های اخیر نقش بسیار پُررنگی در تولید علم داشتیم گفت: ما توانستیم با كسب مقام نخست منطقه در تولید مقاله‌های Scopus، مقام دوم منطقه در تولید مقاله‌های ISI و با رشدی در حدود 14 درصد نُرم دنیا، باعث شگفتی شویم.

دكتر نوبخت با اشاره به رتبه‌ی 46 ایران در كیفیت تولید مقالات علمی دنیا گفت: در كشورمان تنها 2 تا 4 درصد علم تبدیل به ثروت می‌شود و در بخش صادرات كالاهای دانش بنیان، در بین 217 كشور دنیا در رتبه 57 قرار داریم كه وضعیت مطلوبی نیست.

وی افزود: بر اساس شاخص بین‌المللی بانك جهانی كه بر مشوق‌های اقتصادی، نوآوری، آموزش و پژوهش و زیرساخت‌های IT تأكید دارد، وضعیت ما در سال 2000 تا 2012 از رتبه‌ی 95 به 93 رسیده كه تنها دو پله صعود را نشان می‌دهد.

عضو شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی مراكز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان كرد: اشتباه ما در بحث مشوق‌های اقتصادی، اعطاء صرف وام و تسهیلات مالی بود. ما فقط پول دادیم و افراد را درگیر كردیم. در حوزه‌ی مشوق‌های مالی، علاوه بر تأمین مالی، بایستی سایر شرایط و زیرساخت‌های شروع به كار نیز به‌صورت دقیق بررسی شود.

دكتر نوبخت با اشاره به گسترش مؤسسات آموزش عالی كوچك با امكانات كم در كشور گفت: ما رقیب خودمان شدیم و با ایجاد مراكز آموزش عالی كوچك، فقط به بحث كمیت توجه كردیم و از جنبه‌ی كیفی آن غافل شدیم.

نشست بررسی وضعیت شركت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار با حضور هیأت‌رئیسه، مسئولان و جمعی از اعضاء هیأت‌علمی در سالن كنفرانس مجتمع دانشگاهی واحد سبزوار برگزار شد.