جزئیات برنامه‌های فرهنگی دانشگاه آزاد در ماه مبارک رمضان/برپایی محافل انس با قرآن کریم و اجرای طرح رمضان بهار قرآن مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
سه شنبه ، 3 تیر 1393 ، 11:20
FARHANGY01 دکتر طه هاشمی با تشریح جزئیات برنامه‌های دانشگاه آزاد در ماه مبارک رمضان، این ماه را فرصت مغتنمی دانست که انسان مجموعه‌ای از عبادات را به عنوان تکلیف به جا آورده و در پرتو صفای باطن، نورانیت انسانی را نیز فزونی بخشد.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی  افزود: از فواید روزه این است که روح انسان را تلطیف و اراده انسان را قوی و غرایز وی را تعدیل می‌کند و جریان پالایش درون به مدد اراده قوی فرد تحقق می‌یابد.

وی ادامه داد: همه این دستاوردها را باید مدیون روزه و امساک دانست که مهم‌ترین عبادت این ماه بزرگ است و چه زیبا پیامبر بزرگ فرمودند «ای مردم ماه رمضان که ماه برکت و رحمت و آمرزش خداست به شما روی آورده است، ماهی که نزد پروردگار بهترین ماه‌ها و روزهایش بهترین روزها و شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است، ماهی که شما را پروردگار در آن به میهمانی خویش خوانده است.»

هاشمی این زمان را فرصت مغتنمی دانست که فضای علم و دانش را با فضای معنوی و روحانی رمضان پیوند زده و با تمهیدات شایسته بستری مناسب جهت رشد و تقواپیشگی در بستر دانشگاه ایجاد شود.

وی گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی در نظر دارد با همکاری هیات امناء استانی، واحدها و مراکز دانشگاهی برنامه‌هایی را در این ماه رحمت و برکت اجرا کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله این برنامه‌ها را تشکیل ستاد دهه تکریم و همکاری با ستادهای استانی و شهرستانی، غبارروبی نمازخانه‌ها و مساجد با مشارکت دانشگاهیان به ویژه کانون‌های یاوران نماز در ایام دهه کرامت، نصب بنرهای تبلیغاتی جهت دهه کرامت و ماه مبارک رمضان در سطح واحد و مراکز دانشگاهی،فضاسازی مناسب جهت توجه بیشتر دانشگاهیان به رعایت شئونات اسلامی و عدم تظاهر به روزه‌خواهی، برپایی نماز جماعت، آموزش احکام روزه و نماز و روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم در سطح واحدها و مراکز و خوابگاه‌های دانشجویی دانست.

وی بر برگزاری مراسم‌های معنوی این ایام به خصوص در شب‌های قدر و ایام شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) درمساجد و نمازخانه‌های واحدها و مراکز دانشگاهی با استفاده از سخنرانان روشن اندیش جهت تبیین الگویی زیست مسلمانی در مکتب شیعه علوی تاکید کرد.

هاشمی با تاکید بر لزوم برپایی محافل انس با قرآن کریم و اجرای طرح فرهنگی رمضان بهار قرآن، گفت: باید از این ایام در برگزاری دوره‌های آموزش احکام روزه و نماز به خصوص با بهره گیری از کتاب‌های حضرت امام خمینی(ره)، شهید مطهری، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و دکتر شریعتی استفاده مناسب کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد، برگزاری نمایشگاه‌های کتب و محصولات قرآنی در سطح واحدها و مراکز دانشگاهی و با مشارکت سایر دانشگاه‌ها در سطح استان و شهرستان مربوطه، برگزاری مسابقات فرهنگی، علمی و هنری توأم با نشاط مذهبی و متناسب با ایام ماه مبارک رمضان و برنامه‌ریزی جهت برگزاری مراسم اعتکاف در دهه سوم ماه مبارک رمضان را از دیگر برنامه‌های این معاونت در این ماه رحمت دانست.