ركاب زني اساتيد و كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي واحد تربت جام به مناسبت هفته محيط زيست مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
چهارشنبه ، 20 خرداد 1394 ، 16:18

DSC_1308_480x320

DSC_1333_480x320

روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تربت جام-خبرنگار آنا: به همت اداره محيط زيست شهرستان تربت جام و همكاري دانشگاه آزاد اسلامي اين شهرستان جمعي از اساتيد و كاركنان واحد مسير 25 كيلومتري دانشگاه تا سايت تكثير و پرورش آهو واقع در روستاي چشمه گل از توابع اين شهرستان را ركاب زدند. مهندس دامن پاك رئيس اداره محيط زيست شهرستان تربت جام ضمن تشكر و قدرداني از حضور اساتيد و كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي هدف از انجام اين حركت نمادين را به مناسبت هفته محيط زيست  و ترويج فرهنگ دوچرخه سواري به عنوان وسيله نقليه پاك در ايجاد محيط زيست سالم عنوان نمود. وي طي گزارشي با اشاره به آسيب هاي وارد شده به تنوع زيستي جانوري و گياهي شهرستان تربت جام در چند سال اخير، افزود: در گذشته ای نه چندان دور دشت های شهرستان تربت جام یکی از زیستگاه های مهم آهو در خراسان رضوی و کشور به شمار میرفت و تعداد بیشماری آهو در دشت های این شهرستان زندگی میکردند.شکار غیرمجاز و بیرویه توسط شکارچیان محلی و تعقیب آهوان با موتورسیکلت هر روز از تعداد این گونه زیبا و ارزشمند کاست تا نهایتا جمعیت آهو در این شهرستان به مرز نابودی رسید. تا اواخر دهه شصت هنوز تعداد انگشت شماری آهو در دشت های تربت جام وجود داشت و ندرتا توسط افراد محلی مشاهده میشد اما همین چند آهو نیز شکار شده و تقریبا از سال ۱۳۷۰ دیگر هیچ آهویی در هیچیک از زیستگاه های این منطقه مشاهده نگردید و نسل آهو بطور کامل در تربت جام منقرض شد. رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت جام در این باره گفت: با توجه به اینکه آهو در این بخش از کشور به دلیل شکار غیرمجاز از بین رفت اما زیستگاه های این شهرستان چندان دستخوش تغییرات و تخریب واقع نشده بود، در سال ۱۳۸۷ با پیشنهاد اداره محیط زیست تربت جام طرح تکثیر در اسارت آهو با هدف تکثیر و معرفی مجدد این گونه به زیستگاه های آهو کلید خورد و سایتی با مساحت حدود ۱۸ هکتار در 20كيلومتري شهر تربت جام   تاسیس شده و تا كنون 37راس آهو در اين سايت متولد شده است. اعضاي انجمن دوچرخه سواري اساتيد و  كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي واحد تربت جام پيش از اين به مناسبت نيمه شعبان مسير 170كيلومتري از مزار شهداي گمنام شهرستان تا حرم مطهر امام رضا(ع) را نيز در قالب كاروان زيارتي ركاب زدند.

DSC_1329_480x320