معاون اموربین الملل دانشگاه آزاد با اشاره به شیوه‌نامه جذب دانشجوی خارجی غیر بورسیه مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
شنبه ، 30 خرداد 1394 ، 14:40

دکترسعید انگجی، معاون امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی درباره شیوه نامه وزارت علوم برای جذب دانشجویان خارجی غیر بورسیه به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: این شیوه نامه یک بخش مقررات عمومی دارد که تمام دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد مشمول آن است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معاون اموربین الملل دانشگاه آزاد با اشاره به شیوه‌نامه جذب دانشجوی خارجی غیر بورسیه گفت: شیوه نامه جذب دانشجوی خارجی غیر بورسیه براساس قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین است که در ماده 20 این قانون، دانشگاه‌ها مجاز به جذب دانشجویان خارجی در مقاطع مختلف تحصیلی هستند و می‌توانند بخشی از ظرفیت خود را به جذب دانشجوی غیر ایرانی با دریافت شهریه قرار دهند.

سعید انگجی با اشاره به سابقه 20 ساله دانشگاه آزاد اسلامی در جذب دانشجوی خارجی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی شیوه نامه مخصوص به خود را دارد، اما در بخش مقرارت عمومی و کلی از دستورات وزارت علوم پیروی می‌کند.

وی درباره تدوین شیوه‌نامه جدید وزارت علوم برای جذب دانشجوی خارجی افزود: کارگروهی متشکل از مسئولان دانشگاه‌های مختلف و دستگاه‌های ذیربط مثل وزارت کشور، وزارت اطلاعات و وزارت خارجه تشکیل شده که شیوه‌نامه جدید را تدوین کنند. بخش عمومی آن که مربوط به رشته‌های تحصیلی مجاز و محل‌های تحصیلی مجاز است برای تمام دانشگاه‌ها مشترک‌است، اما دانشگاه‌هایی که دارای هیئت امنا هستند شرایط اختصاصی خود را دارند. به طور مثال دانشگاه آزاد اسلامی جذب را طبق شرط معدل و شرایط پرداخت شهریه خاص خود انجام می‌دهد.

انگجی با اشاره به شیوه‌نامه وزارت علوم تصریح کرد: نماینده دانشگاه آزاد درجلسات وزارت علوم حضور دارد و درباره تدوین این شیوه نامه جدید درجریان تمام قوانین است، در حالی که این شیوه‌نامه هنوز به امضای نهایی نرسیده است.

معاون اموربین الملل دانشگاه آزاد با اشاره به برشیوه‌نامه اختصاصی دانشگاه آزاد برای جذب دانشجوی خارجی گفت: دانشجویان خارجی که برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی اقدام می‌کنند ابتدا باید واجد شرایط عمومی پذیرش باشند، یعنی مدرک و سطح دانش آنها باید مورد تایید کشور خودشان قرارگیرد. همچنین تمام ضوابط دانشگاه را باید بپذیرند. به طور مثال برخی رشته‌ها یا محل‌ها هستند که طبق قانون پذیرش دانشجوی خارجی ندارند.

سعید انگجی درباره همین موضوع ادامه داد: دانشجویان غیرایرانی باید دارای تایید صلاحیت عمومی باشند همچنین آنها هم مشمول تمام قوانین و ضوابط آموزشی و دانشجویی هستند و با دیگر دانشجویان ایرانی از این بابت تفاوتی ندارند.

وی در پایان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1393 خدمات و برنامه‌های خوبی را برای جذب دانشجوی خارجی ارائه داد که نسبت به سال 1392 جذب دانشجوی خارجی غیر بورس حدود 20 برابر افزایش پیدا کرد و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.