معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بودجه پژوهشی کشور امسال ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
شنبه ، 31 فروردين 1392 ، 12:14
PAJOHESHy_OLOMمحمد مهدی‌نژادنوری در جمع روسای پژوهشکده‌ها و اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: امسال اعتبارات بسیار خوبی برای دانشگاه‌ها و بخش پژوهش و تحقیقات کشور پیش‌بینی شده است.
وی ادامه داد: در صورت تحقق این اعتبارات، امسال شاهد جهش بزرگ وزارت علوم خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه این اعتبارات باید در زمینه رفع نیازهای کشور و مرزشکنی علمی هزینه شود، تصریح کرد: امروز به تنوع‌بخشی منابع مالی دانشگاه‌ها به‌ویژه در بخش پژوهش نیاز داریم چراکه نمی‌توانیم به منابع دولتی تکیه کنیم.
وی اضافه کرد: لازم است دانشگاه‌ها       ۸۰درصد اعتبارات خود را از طریق پروژه‌های تحقیقاتی و قرارداد با صنعت تامین کنند.
معاون وزیر علوم، مهم‌ترین رسالت پژوهشگاه‌ها را پیروی از فلسفه تحول متناسب با شرایط محیطی دانست و گفت: کار اصلی پژوهشکده‌ها عقد قرارداد پژوهشی با صنعت است. مهدی‌نژادنوری با بیان اینکه تولید مقاله و گزارش فنی و تربیت نیروی انسانی از وظایف ثانویه پژوهشکده‌هاست، افزود: ۹۰ درصد مقاله‌های علمی ما باید کاربردی و دارای جهت باشد.
وی ارتباط با صنعت و حرکت در راستای سیاست‌های وزارت علوم را از دیگر وظایف اصلی پژوهشکده‌ها عنوان و تصریح کرد: پژوهشکده‌ها باید با کار بیشتر و کیفی کردن آن به کسب درآمد بیشتر بپردازند.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در تجهیز آزمایشگاه‌ها شده است، تاکید کرد: طراحی و ساخت تجهیزات در داخل کشور باید تقویت شود چراکه علاوه بر رفع نیازها، بازار جذابی نیز دارد.
وی از پژوهشکده‌ها خواست دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌ویژه در مقطع دکترا را به‌عنوان یک همکار جدی در کارهای تحقیقاتی خود به‌کار گیرند و گفت: پژوهشکده‌ای موفق است که بیشترین دانشجو را به‌کار گیرد.
معاون وزیر علوم، بهره‌گیری از کمک خیرین، استفاده از تسهیلات بین‌المللی و عقد قراردادهای بین‌المللی را از دیگر راهکارهای ارتقای فعالیت پژوهشکده‌ها دانست و پیشنهاد کرد که بخشی از موظفی اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها نیز به امر پژوهش تخصیص یابد.
در این نشست روسای هشت پژوهشکده دانشگاه صنعتی اصفهان به معرفی دستاوردهای خود پرداختند.
این پژوهشکده‌ها شامل فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم و فناوری زیردریا، فولاد، آب و فاضلاب، نانوفناوری و مواد پیشرفته، زیست فناوری و مهندسی زیستی و پژوهشکده‌های تازه‌تاسیس حمل‌ونقل و برق و الکترونیک هوانوردی (اویونیک) است.

تعداد طرح‌های کلان ملی وزارت علوم به ۱۰۰ طرح افزایش می‌یابد
همچنین معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تعداد طرح‌های پژوهشی کلان ملی از ۴۰ به ۱۰۰ طرح در سال جاری افزایش خواهد یافت.
مهدی‌نژادنوری افزود: بررسی اولیه این موضوع در کمیسیون تخصصی شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) انجام شده و در انتظار تایید نهایی آن توسط این شورا هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در صورت اجرا شدن این مصوبه، جهش بزرگی در بخش پژوهش و فناوری کشور به‌وجود می‌آید، تصریح کرد: حمایت دولتمردان و نمایندگان مجلس در زمینه تخصیص اعتبارات این طرح لازم است.
وی اظهار کرد: افزایش تعداد طرح‌های کلان ملی با توجه به تجربه مثبت گذشته، توانایی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و برای رفع نیازهای کشور صورت می‌گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره بودجه پژوهشی امسال گفت: بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش در ردیف بودجه پژوهشی در لایحه بودجه سال ۹۲ که دولت به مجلس تقدیم کرده است، به چشم می‌خورد.
وی کل اعتبارات در نظر گرفته شده بخش پژوهش برای امسال را سه هزار و یکصد میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امید است مجلس شورای اسلامی با توجه به تحریم‌ها، توانایی کشور، لزوم رفع نیازها توسط دانشگاه‌ها و الزام برنامه پنجم توسعه به منظور اختصاص سه درصد از تولید ناخالص ملی برای اعتبارات پژوهشی، با این افزایش بودجه موافقت کند.