به هر میزان سرانه مصرف فرهنگی را بالا ببریم نشانه توسعه فرهنگی است مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
شنبه ، 29 شهریور 1393 ، 07:21

fArhangy01معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد مباحث فرهنگی از مهم‌ترین مباحثی است که باید در واحدها و مراکز دانشگاهی مورد توجه قرار بگیرد زیرا دانشجویان به خاطر این‌که وارد جامعه خواهند شد باید به فضایل اخلاقی آراسته باشند.

دکتر طه هاشمی که در جلسه مدیران و معاونان فرهنگی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: «باید کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی در واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم و به همین خاطر موظفیم با توجه به این که برنامه‌های فرهنگی مخاطب محور است ، در ابتدا نیازهای مخاطبان را رصد کرده و مشخص کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید مدیریت‌ها را درست انجام داد و بودجه‌ها را درست مصرف کرد، افزود: ملاک کار ما در فعالیتهای فرهنگی باید نظرات مقام معظم رهبری باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این که «مقام معظم رهبری امسال را سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری کرده‌اند» گفت: ایشان در موارد متعددی نیز بحث فرهنگ را گوشزد کرده اند که نشانگر حساسیت رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع است. همچنین شهید مطهری نیز فرهنگ را روح جامعه می نامند و با توجه به اهمیت این موضوع می‌توان گفت که بحث فرهنگ از مهمترین مباحثی است که باید در واحد ها و مراکز مورد توجه قرار گیرد و دنبال شود.»

حجت السلام سید طه هاشمی در ادامه سخنانش مهمترین دستاوردهای اخیر حوزه معاونت فرهنگی  دانشگاه آزاد اسلامی را برشمرد و خاطر نشان کرد: تشکیل شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی با حضور شخصیت های برجسته  و تراز اول فرهنگی و دانشگاهی  و حوزوی  و همچنین افزایش بودجه فرهنگی دانشگاه از 4 دهم درصد به 14 درصد و تصویب  سطح معاونت  فرهنگی برای واحدهای بزرگ و بسیار بزرگ و جامع و تاسیس اداره کل جدید قرآن و عترت و مستقل کردن پژوهشکده قرآن از جمله این دستاوردهاست.»

وی ادامه داد: از مهمترین  اقداماتی که معاونت فرهنگی و اجتماعی انجام داده با توجه به سند اسلامی شدن دانشگاه و نقشه مهندسی فرهنگی و سند چشم انداز بیست ساله دانشگاه با تصویب 8 محوردر شورای راهبردی با عناوین دین و اخلاق، امام (ره)، انقلاب  و رهبری،  مشاوره فرهنگی برای کلیه واحد ها و کانون‌های فرهنگی  وقرآنی؛  سیاحت و سفر استفاده از هنر وایجاد کانونهای مجازی و تصویب 300 سرفصل برای برنامه های اجرایی واحد ها در سراسر کشور تصمیم برای هیات‌علمی بودن معاونان فرهنگی و برنامه‌ریزی و طراحی کارهای فرهنگی 5 ساله توسط خود واحدها و مراکز دانشگاه با توجه ویژه به برنامه 5 ساله دوم از دیگر برنامه های حوزه معاونت فرهنگی در یک ساله گذشته است.»

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان چگونگی راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: « آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بیش از سی سال قبل کار بزرگی انجام دادند و با پیشنهاد دانشگاه ازاد اسلامی به امام خمینی توسط بخش غیردولتی کاری کردند که در توسعه اموزش عالی حرکت بی‌بدیلی انجام شود که هرگز دولت نمی‌توانست انجام دهد. »

حجت الاسلام والمسلمین طه هاشمی همچنین بیان کرد: « تمام بخش‌های دانشگاه اعم از آموزش و پژوهش، حوزه دانشجویی و حتی عمرانی باید پیوست فرهنگی داشته باشند تا فرهنگ در دانشگاه فراگیر و نهادینه شود وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت هرچه قدر سرانه مصرف فرهنگی را بالا ببریم، نشانه پیشرفت فرهنگ ما است».

وی با تاکید بر اینکه رصد عناصر فرهنگی نیاز به کارشناسان فرهنگی دارد که به روز باشند،  افزود:« دانشجویان ما که با فارغ‌التحصیل شدن  وارد جامعه می شوند باید به فضایل اخلاقی آراسته باشند و این محقق نمی شود مگر آنکه بخش فرهنگی دانشگاه جایگاه خود را بشناسد؛‌ همچنین اگر ما به عنوان متولیان فرهنگی با دانشجویان و جوانان منصفانه برخورد کنیم، آنها قطعا به سمت ما می آیند.»

برگزاری کلاس‌ اخلاق تدریس برای تمامی استادان

در این جلسه همچنین رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و دبیر هیات امنای استان نیز گفت: «خدا را شاکریم دانشگاه آزاد اسلامی  که با کمک‌ها و عنایات امام راحل کار خود را آغاز کرد همواره مورد توجه مقام معظم رهبری و دکتر میرزاده بوده است و اکنون به لحاظ سطح فرهنگی بالاتر از دانشگاه های دولتی عمل می کند.»

دکتر نوذر قنبری ادامه داد: «واحد کرمانشاه مفتخر است میزبان نوزدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت بوده و خو شحالیم مانند برنامه های بزرگ دیگری که میزبان آن بوده ایم  این برنامه نیز بی نظیر بوده است.»

وی خاطر نشان کرد: «همدلی و اتحاد خاصی بین اعضای شورای فرهنگی واحد ها ومراکز استان کرمانشاه وجود داردو در تلاشیم برنامه های بزرگی مانند مسابقات سراسری قرآن و عترت را اجرا کنیم که این امر مهم انجام شد.»

قنبری گفت:« 4درصد بودجه فرهنگی واحد تخصیص داده شده است و در تلاشیم 2/2 درصد طرح‌های فرهنگی ماندگار را رعایت کنیم و این در حالی است که دوستان ما در عرصه فرهنگی همت خوبی دارند و طرح جامع دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز در دست تدوین و اقدام است.»

قنبری گفت: «خیلی از واحد ها آشنایی زیادی با طرح فرهنگی ماندگار ندارند و اجرای آن برای بعضی مراکز سخت است. به همین خاطر ما سعی کردیم در قالب طرح جامع  این مشکل را حل کنیم . همچنین سعی می‌کنیم در بخش اول، اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری کنیم و سپس به تجزیه و تحلیل عناصر بپردازیم».

رییس واحد کرمانشاه با بیان این که «برپایی نمایشگاه دایمی نیز از برنامه ها ما در قالب طرح جامع فرهنگی است»، گفت: واحد کرمانشاه جزء معدود واحد هایی است که کرسی‌های آزاداندیشی و جلسات منظم هم‌اندیشی استادان را برگزار می‌کند. همچنین برای 260 استاد تمام وقت و 600 استاد حق التدریس نیز کلاس‌های اخلاق تدریس برگزار کرده‌ایم و جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی نیز از برنامه‌های این واحد است.»