اصلاح برنامه راهبردی پنج ساله اول و تدوین شاخص‌های برنامه پنج ساله دوم فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
يكشنبه ، 16 شهریور 1393 ، 16:44

MIRZADEh-FARHANGY در هفدهمین جلسه شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد بر لزوم اصلاح برنامه راهبردی پنج ساله اول و تدوین شاخص‌های برنامه پنج ساله دوم جهت اجرا از مهر ماه سال ۹۴ تاکید شد.

در این جلسه که به ریاست دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد و سایر اعضا برگزار شد، دکتر طه هاشمی گفت: دانشگاه آزاد دارای یک برنامه پنج ساله اول است که یک سال از آن باقی مانده که با توجه به نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدید‌ها اصلاحاتی صورت گرفته است و در جهت اجرایی شدن آن، 8 محور و 300 عنوان برنامه را بر اساس 12 شاخص تدوین کردیم.

وی افزود: کار اساسی نیز برای تدوین برنامه راهبردی پنج ساله دوم با توجه به اسناد بالادستی نظیر سند چشم انداز 20 ساله، برنامه پنج ساله دانشگاه، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دستور کار قرار گرفته است که پس از کسب مجوز در شورای کمیسیون تخصصی راهبردی، راهبردهای مصوب شده برای برنامه پنج ساله دوم را آغاز که پس از تایید در شورای مرکزی دانشگاه به شورای راهبردی استان‌ها ابلاغ می‌شود.

طه هاشمی یاد آور شد: در شورای فرهنگی اجتماعی استان‌ها نیز با توجه به اقلیم‌های مختلف، پاره فرهنگ‌های متنوع، مسائل قومی، آداب و رسوم و سنت‌ها هر منطقه ، برنامه پنج ساله دومی طراحی می‌‌شود که پس از بررسی و تصویب در شورای دانشگاه از مهر ماه سال 94 قابلیت اجرایی می‌یابد.

وی همچنین جذب افراد توانمند و متخصص با درجه استادیاری و عضو هیات علمی در واحدهای بزرگ، بسیار بزرگ و جامع به عنوان معاون فرهنگی را از جمله اصلاحات صورت گرفته دانست و افزود: گنجاندن ساعت فرهنگی در دانشگاه‌ها، برگزاری هفته فرهنگی آفتاب مهر، شناسایی و تعریف شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی، ساماندهی و توسعه و همگرایی فعالیت‌های فرهنگی نیز از دیگر موارد است.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین بر لزوم برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در حوزه‌های 8 گانه‌ای نظیر دین و اخلاق، هنر، مشاوره، امام و انقلاب و... تاکید کرد و گفت: برای ما مهم آن است که استادی که این برنامه‌ها را طراحی و از نظر محتوایی ارائه می‌کند بر دانشجویان تاثیرگذار باشد.

همچنین دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در سخنانی با بیان اینکه شورای دانشگاه یکی از ارکان مهم می‌باشد، گفت: یکی از وظایف این شورا تصویب برنامه‌های دراز مدت است که هم اکنون 14 کمیسیون در دانشگاه فعال است که یکی از آن‌ها شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی است.

به گفته میرزاده، مصوبات این شورا‌ها در هیات امنای مرکزی مورد تصویب قرار می‌گیرد و به عنوان یک سند بالادستی، واحد‌ها بر اساس آن برنامه ریزی می‌کنند که تا کنون برنامه‌های راهبردی معاونت پزشکی و آموزشی مطرح و به تصویب رسیده است.

وی با بیان اینکه وام دانشجویی دانشگاه آزاد برای ازدواج‌های دانشجویی از یک و نیم میلیون به 10میلیون تومان (یعنی 7 برابر) افزایش یافته است ، گفت: پیش بینی ما این است که بتوانیم با استفاده از امکانات دانشگاه و اختصاص سالن مجزا برای برگزاری مراسم عروسی ، امسال 20 هزار خانواده تشکیل دهیم.

میرزاده با بیان اینکه خانواده دانشگاه آزاد دارای 30 هزار عضو هیات علمی تمام وقت، 28 هزار عضو هیات علمی نیمه وقت و یا حق التدریس می‌باشد،گفت: حدود 85 درصد درآمدهای دانشگاه صرف امور حقوقی و دستمزد کارکنان و اعضای هیات علمی می‌شود و تنها 15 درصد آن برای کارهای توسعه‌ای استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای 11 بیمارستان است که 4 بیمارستان نیز تا پایان سال به آن اضافه می‌شود، گفت: این 15 بیمارستان هنوز به دلیل کمبود بودجه به طور کامل ساخته نشده است که امیدواریم از طریق سرمایه گذاری اقتصاد دانش بنیان منابع آن را تامین کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: دانشگاه آزاد دارای 700 هزار دانشجو در رشته‌های علوم انسانی است که رقم قابل توجهی است و معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد باید برنامه‌ خاص و جامعی برای این دسته از دانشجویان داشته باشد که از آن جمله راه اندازی دفا‌تر مشاوره دانشجویی است.

در ادامه این جلسه اعضا نظرات خود را در خصوص اصلاحات برنامه راهبردی پنج ساله اول ، اثربخشی برنامه‌های فرهنگی و برگزاری دوره های کوتاه مدت اعلام کردند.